1e Mosselrace Bruinisse 2008

1e Mosselrace Bruinisse 2008

20 juli 2008 om 14:38 uur

17 roeisloepen, met thuishavens verspreidt over het hele land, namen afgelopen zaterdag deel aan de 1e Mosselrace in Bruinisse. Met een forse zuidwesten wind als grootse tegenstander legden de sloepen het ruim 8 kilometer lange traject over de Oosterschelde af.

Vanwege de wind was in samenwerking met Rijkswaterstaat en KLPD besloten het traject bijna 2 km in te korten. Nadat om 11.30 het startschot voor de eerste 2 sloepen was gegeven door Miss Visserijdagen Corina Feijtel, duurde het tot na enen voor de snelste sloep de vissershaven weer bereikte. Toegejuicht door een enthousiaste menigte van toeschouwers en supporters finishten daarna alle sloepen een voor een.

Nadat de deelnemers genoten hadden van een mosselmaaltijd, werden door Miss Visserij de winnaars bekend gemaakt en de toepasselijke Mosseltrofees overhandigd. Leuk detail was dat de Bruse sloeproeivereniging Snoque Deux in hun sloep de Guinevere beslag wist te leggen op de 3e plaats bij de heren. De Bruse sloep werd deze race bemand door: Dennis Ruitenbeek, Han Roth, Jos Kempe, Niels Habraken, Rini Vewijs, Maurice de Ronde, Michel van Galen, Niels Kieviet en Hans Kik.

De officiele uitslag:
Dames:
1e plaats: de Moos, van sloeproeiverenging ’t Juiste Tuig uit Amsterdam
2e plaats: de Kaapse Pracht, van sloeproeivereniging de Zeeuwse Deernen uit Ritthem
3e plaats: de Noordhoek, van sloeproeivereniging Wilde Mossels uit Kortgene

Heren:
1e plaats: de Maaike,van sloeproeivereniging ’t Juiste Tuig uit Amsterdam
2e plaats: de Carma, van sloeproeivereniging P.V. Tediro uit Rotterdam
3e plaats: de Guinevere, van sloeproeivereniging Snoque Deux uit Bruinisse