36e HT-race levert hoogste notering op voor Snoque Deux

36e HT-race levert hoogste notering op voor Snoque Deux

17 mei 2010 om 14:59 uur

vrijdag 13 mei werd op de Waddenzee de 36e Harlingen – Terschelling geroeid. Deze 34 km lange sloeproeirace geldt al vele jaren als de zwaarste in het land, vanwege de wind en golven die op het Wad voor kunnen komen. Dit jaar viel dat echter behoorlijk mee, wat resulteerde in snelle tijden

De mannen van Snoque Deux in hun sloep de Guinevere volbrachten de tocht in 3 uur en 31 minuten, wat hen een 41e plaats in het algemeen klassement opleverde. Daarmee eindigden ze als eerste Zeeuwse sloep, vlak voor de Seahorse uit Kattendijke. De 57e plaats van 2008 werd hiermee dus aanzienlijk verbeterd.

Ook het gelegenheidsteam dat door Snoque Deux was gevormd , en in een geleende sloep ( de Moos) van een bevriende Amsterdamse vereniging de HT roeide, leverde een puike prestatie. Zij roeiden de tocht in minder dan 4 uur (3.59), en dat terwijl het voor het grootste deel van de bemanning de eerste HT was!

De steeds groter wordende groep supporters van Snoque Deux heeft zeker ook bijgedragen aan de goede prestaties van de Bruse roeiers en roeisters; er waren de hele overtocht 2 volgboten die de roeisloepen begeleidden. In het zwaarste stuk van de race, door het Schuitengat,werd dat aantal nog eens verdubbeld, en eenmaal in Terschelling wachtte een warm onthaal op enkele kotters van de Bruse mosselvloot.

Bemanning Moos: Jaap van der Spek, Anne Mara Muijsson, Maria Habraken, Patricia Wielaart, Anniek de Ronde, Ben Schot, Martine van den Ouden, Maurice de Ronde, Han Roth.

Bemanning Guinevere: William Lems, Niels Habraken, Jos Kempe, Cees Jan van Driel, Jaco Kieviet, Wolfert Jumelet, Ben van Driel, Niels Kieviet, Emile Wielaart

Meer informatie zoals volledige uitslagenlijsten is te vinden op www.htroeien.nl

Foto’s en filmpjes onder ander op www.kabelkrantterschelling.nl;www.youtube.nl; en natuurlijk op www.snoquedeux.nl