3e plaats voor Snoque Deux NK Sloeproeien 2010

3e plaats voor Snoque Deux NK Sloeproeien 2010

9 november 2010 om 15:08 uur

Het mannenteam van sloeproeivereniging Snoque Deux uit Bruinisse heeft de 3e plaats veroverd in de 3e klasse van de Federatie Sloeproeien Nederland tijdens de prijsuitreiking van het sloeproeiseizoen 2010.

Tijdens afgelopen raceweekend in Muiden werden de winnaars over het afgelopen sloeproeiseizoen bekendgemaakt. De Bruse mannen, die in de meer dan 100 jaar oude Guinevere roeien, moesten in de 3e klasse slechts de Merlan uit Amsterdam (2e) en de Gebroeders van Amerongen uit Weesp (kampioen)voor laten gaan. Deze 3e plaats betekend promotie voor de Guinevere, in ieder geval naar de 2e klasse, maar misschien zelfs naar de 1e klasse, zo werd zaterdagavond door de Federatie bevestigd. Indeling van de diverse klassen gaat naar eindrangschikking van het Algemeen Klassement. Deze prestatie is hoe dan ook een mijlpaal voor de vereniging, en een beloning voor alle mensen en bedrijven die Snoque Deux zo genereus steunen.

Om in aanmerking te komen voor een klassering dient een sloeproeiteam een minimum van 4 “genomineerde” races roeien. De mannen van Snoque Deux presteerden tijdens de 10 mijl van IJmuiden, de Kaagrace, de Veerse Meer race en Muiden – Pampus – Muiden dermate constant dat een 3e plek hun deel was. Overigens werd ook nog aan de (niet voor het klassement meetellende) Stortemelk Race, HT-Race, Boulevard race, Kaagrace, Mosselrace en de Amsterdamse Grachtenrace meegedaan. Ook hier werd diverse malen een prijs gepakt.

Een klasse hoger roeien brengt weer nieuwe uitdagingen mee; het zal zeker niet meevallen om volgend jaar in de prijzen te roeien. Hopelijk weten de mannen deze stijgende lijn toch voort te zetten. De dames van Snoque Deux in hun Parel van Bru hadden ook een goede seizoensafsluiting. Zij hadden nog niet genoeg wedstrijden geroeid om een klassering in het FSN klassement af te dwingen, maar tijdens het Muiden – Pampus – Muiden hebben de dames menig sloep achter zich gelaten, en zetten op die manier zeker ook hun opmars in het damessloeproeien voort.

De roeiers en roeisters zullen nog een aantal weken trainen voordat de sloepen uit het water gehaald worden voor onderhoud. De eerstvolgende race is de Stortemelkrace 2011 in Veere, welke reeds in februari vervaren zal worden.

PZC: Promotie voor sloeproeiers Bru ( 09-11 )