40 mijl van Snoque Deux

40 mijl van Snoque Deux

21 mei 2012 om 23:15 uur

Op 2 juni a.s. komt Snoque Deux tijdens het zeilevenement ‘40 mijl van Bru’ in actie voor het Tom Voûte Fonds. Snoque Deux roeit een ‘rondje’ Grevelingenmeer met start en finish in de jachthaven van Bruinisse. De te overbruggen afstand is ongeveer 40NM (40 zeemijl; komt overeen met 74 km).

De 40 mijl van Snoque Deux wordt een ultieme roeiprestatie door de leden van sloeproeivereniging Snoque Deux met de oude BII marine spiegelsloep de ‘Guinevere’ uit 1907. De recente aankoop van de Guinevere was mogelijk doordat Snoque Deux vanaf de oprichting in 2007 kon rekenen op ruime sponsoring van verschillende plaatselijke en regionale bedrijven. Naast de aankoop kon de vereniging de teakhouten sloep hierdoor afgelopen winter ook restaureren.

Door de gekoesterde wens van Snoque Deux om zich op sportieve wijze in te zetten voor de medemens en het Grevelingenmeer rond te roeien, ontstond het idee beide op één dag te realiseren in de vorm van een sponsortocht.

Zelfs bij gunstige weersomstandigheden is de tocht een bijzondere prestatie, waarvoor minimaal 8 uur non-stop roeien nodig zal zijn. Het roeien van 40 mijl op één dag betekent voor de roei(st)ers van Snoque Deux een ultieme uitdaging om met één boot, zestien stoere knuisten, acht sterke ruggen en een vakkundige stuurman het Grevelingenmeer op eigen kracht in één dag te rondden.

De roeitocht heeft één doel: Zo veel mogelijk geld ophalen voor het Tom Voûte Fonds! Met uw steun helpt u hen in de strijd tegen kinderkanker. Uw bijdrage wordt effectief besteed aan deskundig onderzoek naar kinderkanker.

De 40 mijl van Snoque Deux kreeg vorm na een spontane ontmoeting met Visser Watersport. Visser Watersport is gedurende het jaar 2012 verbonden met dit fonds en maakt het mogelijk om tijdens de lustrumeditie van het unieke zeilevenement de 40 mijl van Bru te kunnen roeien. Door te roeien tijdens een bestaand evenement zijn al diverse voorzieningen aanwezig om deze 40 mijl van Snoque Deux tot een succes te maken.

Alvast hartelijk dank voor uw steun!