Aanstaande zaterdag sloeproei spektakel op het Veerse Meer

Aanstaande zaterdag sloeproei spektakel op het Veerse Meer

7 september 2010 om 15:00 uur

Aanstaande zaterdag 11 september is het Veerse Meer het toneel van alweer een sloeproei spektakel; Ruim 30 sloepen kiezen daar het ruime sop om hun krachten te meten.

Aan de startlijn ook de twee Bruse sloepen: De Parel van Bru en de Guinevere, van sloeproeivereniging Snoque Deux. Nadat beide sloepen goede resultaten behaalden in hun laatste race (Mosselrace Bruinisse, 2e plek voor de Guinevere en een 4e voor de Parel), gaan zij aanstaande zaterdag de Bruse kleuren vanuit Kortgene verdedigen. Zoals ieder jaar het geval is bij deze race, reizen sloepen vanuit het hele land af naar Zeeland. Dit komt mede doordat de Veerse Meer Race is genomineerd is voor de Hoofd,- 1e,2e en 3e klasse bij de heren. Dit betekent dat er voor Snoque Deux punten te pakken zijn in de strijd voor het Nederlands Kampioenschap, waar de Guinevere uitkomt in de 3e klasse.

Nu het lijkt dat de zomer zijn beste tijd alweer gehad heeft, verwachten de Bruse snokkers en snoksters een zware, maar dus ook spectaculaire race. De heren van de Guinevere zullen moeten proberen hun aartsrivalen Seahorse, die een thuiswedstrijd roeien, voor te blijven.Ook voor onze dames in hun Parel van Bru, die de afgelopen weken flink trainden, hopen we op een goede klassering. Voor supporters en belangstellenden; de start van de eerste sloepen is vanuit de jachthaven in Kortgene om 14.00.