Bruse sloepen door Amsterdamse grachten

Bruse sloepen door Amsterdamse grachten

8 oktober 2010 om 15:04 uur

Allebei de roeisloepen van Snoque Deux geven aanstaande zaterdag acte de presence tijdens de jaarlijkse Amsterdamse Grachtenrace.

Dit spektakel waarbij 146 roeisloepen om de prijzen strijden lijkt dit jaar in een prachtig zonnetje gevaren te worden. Een welkom voordeel voor onze Bruse snokkers en snoksters, want deze race met een parcours van 24 km word door sommigen bijna net zo zwaar als de Harlingen – Terschelling race genoemd.

De Parel van Bru zal reeds om 11.00 starten in de eerste start, samen met onder andere de Kaapse Vreugd van de Zeeuwse Deernen. De mannen in hun Guinevere starten om 11.45, samen met o.a. de Seahorse, hun grote concurrent van dit sloeproeiseizoen. De strijd om het Zeeuws Kampioenschap is nog in volle hevigheid gaande, en de mannen moeten in Amsterdam in ieder geval de Seahorse voorblijven in de uitslag om aanspraak te blijven maken op de titel. Wanneer dit lukt, zal tijdens het afsluitende Muiden-Pampus-Muiden roeiweekend de beslissing vallen.

Overigens is de Guinevere ook nog in de race om het kampioenschap in de 3e klasse van het Nederlands Kampioenschap. Zij bezetten daar op dit moment de 5e plaats, maar als de nog te varen races dit jaar goed geroeid wordt is een 3e plaats en promotie naar de 2e klasse zeker niet ondenkbaar. Voor supporters en andere belangstellenden is meer info (o.o. de route) over de race van zaterdag te vinden op www.grachtenrace.com.