Harlingen-Terschelling

Harlingen-Terschelling

1 juni 2012 om 23:36 uur

HT 2012: De HT is door de heren in de Guinevere afgesloten met een 34e plaats in het algemeen klassement!

Vrijdagmorgen startte om 07.55 uur de Guinevere(start nr. 54) tijdens de legendarische Koninginnerace Harlingen-Terschelling. Het team; bestaande uit stuurman Jaap, bakboordroeiers Jos, Kees-Jan, Ben, Daan en stuurboordroeiers Niels K, Wolfert, William en Rik, presteerde het wederom om als eerste van de 10 sloepen die gelijktijdig waren vertrokken de haven van Harlingen uit te varen. Direct kreeg de oostenwind vat op de sloep, waardoor de sloep met geringe vloed, zo’n 8,9 km/h begon te varen. Dit tempo werd lang volgehouden, en na een tijdje werden de eerste sloepen van de 50 voorgangers ingehaald! Het roeien ging perfect en van de golven werd weinig hinder ondervonden. We liepen zienderogen uit op onze medestanders en tientallen sloepen werden ingehaald. Dat geeft moed en slag na slag werd gemaakt. Stuurman Jaco Kievit met ‘zijn’ dames in de Moos werd gepasseerd en ook zij hadden er aardig de slag van te pakken! De Seahorse kwam in zicht en later werden ook deze zeeuwse beulen voorbij geroeid. Er zaten toen nog maar enkele sloepen van de 50 voor ons, waaronder Dikkertje, nauwelijks zichtbaar aan de horizon! De Azorean High kwam als eerste voorbij, met startnr. 130 als laatste gestart! Voor ons zaten nog slechts 4 sloepen, die we moesten inhalen. Toen Dikkertje als eerste het schuitegat inging, zaten wij op zo’n 700 meter. In het schuitegat werd de één na laatste sloep gepasseerd. Er restte nog één ding, Dikkertje voorbij vóór de finish! Ondertussen kwamen er meerdere sloepen voor de roeiers in zicht die na ons gestart werden! Vol d’r tegenaan dus. Zo’n 1500m voor de finish werd het Dikkertje gepasseerd, waardoor we alle sloepen die voor ons gestart waren hadden ingehaald! Op naar de finish! Door enkele sloepen werden we nog gepasseerd en de Guinevere ging als no. 7 over de finish! Na 3 uur en 44min roeien over een afstand van zo’n 33 kilometer was de crew van de Guinevere in Terschelling aangekomen!

De verwachtingen over de uitslag waren divers, maar een plek tussen de 35 en 45 moest mogelijk zijn! Zaterdag kwam de uitslag; een 34e plaats overall voor de mannen uit Bru!

De roeiers waren erg tevreden over dit resultaat! Door de restauratie werd de sloep pas later in het jaar te water gelaten, waardoor de trainingen en zelfs en wedstrijd niet konden worden geroeid. De roeiers waren zich er dan ook van bewust dat het resultaat van 2011, 31e, waarschijnlijk niet zou worden verbeterd. Dat ze er uiteindelijk slechts 4 plaatsen van verwijderd waren, had dan ook niemand verwacht!