Mooie 5e plaats Snoque Deux bij de Gevangentorenrace

Mooie 5e plaats Snoque Deux bij de Gevangentorenrace

19 april 2009 om 14:43 uur

Afgelopen zaterdag was de Westerschelde weer het toneel van een prachtige sloeproeiwedstrijd. Met een heerlijk zonnetje en een briesje van 3 a 4 Beaufort, was het weer een stuk beter als vorig jaar, toen er flinke golven getrotseerd moeten worden.

Deze editie van de Gevangentoren Race, met een parcours van 7 km voorlangs de Vlissingse boulevard, bracht 15 Zeeuwse sloeproeiteams aan de start, waaronder het Bruse Snoque Deux.

De snelste tijd werd neergezet door de “Leugenaar” (Vlissingse Scheldeloodsen), zij volbrachten de race in 44 min en 33 sec. Echter, aan de hand van de handicapberekening die gebruikelijk is in de sloeproeisport, was het de “Seahorse” uit Kortgene die de eerste plaats in de wacht sleepte. Snoque Deux, met hun “ Guinevere”, eindigde op een keurige 5e plaats.

Bij de dames was het de sloep de” Noordhoek” van sloeproeiteam Wilde Mossels uit Kortgene die er met de hoofdprijs van doorging. Zij behaalden voor de zesde keer op rij de eerste plaats, en mochten zodoende “Paddeltje”, de wisseltrofee, voorgoed mee naar huis nemen.

Met dank aan de vele toeschouwers, supporters en niet te vergeten het mooie weer was het al met al een weer een mooie sloeproeidag. Eerstvolgende Race waaraan Snoque Deux meedoet zijn de HT (Harlingen – Terschelling) race 2009, op 22 mei, gevolgd door de “thuishaven”wedstrijd, de Mosselrace 2009 op 18 juli tijdens de Visserijdagen in Bruinisse. Zoals het er nu uitziet zal dit ook de debuutwedstrijd worden van het dames sloeproeiteam van Snoque Deux in hun Parel van Bru.