Nieuwe Bruse Roeivereniging

Nieuwe Bruse Roeivereniging

12 maart 2007 om 14:12 uur

Afgelopen zaterdag heeft de eerste proefvaart plaatsgevonden, met de sloep ‘Guinevere’, van een nieuwe bruse-roeivereniging genaamd “Snoque Deux”.

De sloep (bouwjaar 1907), was lang niet gebruikt door de eigenaar en was daardoor in zeer slechte staat geraakt.De leden van de vereniging hebben hem na tientallen uren noeste arbeid, in de loods van Kik komkommers,(namens de gehele vereniging nog dank daarvoor.) weer vaarklaar kunnen maken.

Nadat Johan Bal (tevens sponsor) hem met zijn kraan in de vluchthaven te water had gelaten, konden de leden zien hoe de staat van de sloep was.
Aangezien hout naar een lange tijd droog te zijn geweest weer gaat werken was dit een spannend moment !
Tot ieders opluchting zonk hij niet gelijk naar de bodem, nee er kon die dag zelfs al een rondje mee geroeid worden.

Dat roeien is ook een vak appart, zeker als je er nog géen ervaring mee hebt. (90% v/d vereniging !!!) Maar met een goede stuurman moest het lukken. Er werd besloten om vanuit de vluchthaven naar de kooie van bru te roeien , mooi afstandje voor een eerste keer en daar aangekomen Kun je gelijk een welverdient pintje gaan doen bij de kleding-sponsor, ( café Petit/heinekenbrouwer.) Na wat aanwijzingen van de stuurman , kreeg op den duur een ieder de slag te pakken en klonk er vanuit de sloep een zeemanslied.
De eindbestemming werd gehaald en in de kroeg werd er geklonken op het eerste succes.

Er moet nog wel het een en het ander gebeuren , voordat de vereniging haar uiteindelijke doel zal bereiken, namelijk, meedoen aan de HT-race op 18 mei. (Harlingen-Terschelling.) Maar met behulp van de sponsors: (Knulst Administratie-kantoor , de Ronde Mosselkwekers , Bal Watersport/ Doe-het-zelf , Van der Sluis Tankvaart , café Petit.) en de inzet van de leden moet het lukken.