Puike prestatie Parel van Bru op Veerse Meer

Puike prestatie Parel van Bru op Veerse Meer

13 september 2010 om 15:02 uur

Tijdens de 17 km lange Veerse Meerrace die afgelopen zaterdag vanuit Kortgene werd geroeid hebben de dames van Sloeproeivereniging Snoque Deux boven verwachting gepresteerd. In hun Parel van Bru legden ze de 17 km ruim 10 minuten sneller af dan hun directe concurrenten; de 9 Babbelaars in hun sloep de Paardekreek. Daarbij dient te worden opgemerkt dat de dames een 6-persoons sloep bemanden tegenover 8 bij de Babbelaars.
Op het filmpje is tijdens de start reeds goed te zien dat de dames er zin in hadden die dag. Ook al leverde deze prima race slechts een 5e plaats op, de weg naar boven is ingeslagen voor de Parel van Bru.

De mannelijke snokkers hadden een iets mindere dag. Door o.a. werk en vakantietijd waren de trainingen niet optimaal gevuld sinds de Mosselrace; ook mede door het erg sterke deelnemersveld kwam de Guinevere niet verder dan een 19e plek. In de strijd om het Zeeuws Kampioenschap moesten zij hun directe concurrentie in de vorm van de Seahorse voor laten gaan. Voor het landelijke klassement werden wel punten gescoord door in de 3e klasse als tweede te eindigen. Reden genoeg om tijdens de laatste twee wedstrijden die nog resteren, Amsterdam en Muiden, vol van leer te trekken.

Tijdens het avondspektakel, waarbij de sloepen versierd een kleine tocht roeiden, werd door het hele team een 2e plaats gehaald.

Bekijk de video van de Damessloep aan de start