Roeiers Snoque Deux zetten stijgende lijn voort

Roeiers Snoque Deux zetten stijgende lijn voort

15 oktober 2007 om 14:26 uur

De Bruse roeiers van Snoque Deux hebben tijdens de Grachtenrace in Amsterdam hun stijgende lijn voortgezet. De spectaculaire race, waarin een recordaantal van 139 roeisloepen om de prijzen streed, werd afgelopen zaterdag gevaren.

Na een 101ste plaats (130 deelnemers) bij de HT 2007, volgde een 21ste plaats (van de 42 sloepen) tijdens de Maasrace in Rotterdam. Dit weekend overtroffen de mannen van de sloep Guinevere hun stoutste verwachtingen ruimschoots, en verbaasden vriend en vijand met een 42ste plaats! Daarbij valt ook nog te vermelden dat Snoque Deux de hoogst eindigende Zeeuwse sloep was. Ze legden de ruim 24 kilometer af in 2 uur en 51 minuten.

De start was hectisch, omdat de eerste brug maar door een sloep tegelijk te passeren was, terwijl er met vier sloepen tegelijk gestart werd. Op volle kracht koerste Snoque Deux richting brug, en gleed er als eerste onderdoor. Daarna werd een hoog tempo aangehouden. In de laatste kilometers hadden de roeiers nog dikke pech, een minder ervaren sloep lag in de clinch met een rondvaartboot en versperde de doorgang;kostbare minuten gingen hier verloren.

Al met al was het een prima race voor Snoque Deux, en daardoor zien zij de afsluitende race van dit seizoen, Muiden – Pampus – Muiden op 3 en 4 november, met veel vertrouwen tegemoet.