Sloeproeiseizoen Snoque Deux begint vroeg

Sloeproeiseizoen Snoque Deux begint vroeg

10 februari 2008 om 14:27 uur

Snoque Deux, Bru’s eigen sloeproeivereniging, gaat een vroege seizoensstart tegemoet. A.S. zaterdag 9 februari wordt namelijk de Stortemelk race geroeid, een 12 km lange roeitocht over het Veerse Meer. Wind en kou zullen de deelnemers in deze tijd van het jaar zeker tarten. De roeiers van Snoque Deux zien erg uit naar de nieuwe seizoensstart. Zoals de meeste teams heeft ook Snoque Deux het noodzakelijke winteronderhoud gepleegd aan hun sloep de Guinevere.

Diverse spanten zij vernieuwd, alsmede de lenspomp. Nieuwe voetsteunen zijn geplaatst, en ook heeft de sloep een “knip en scheerbeurt” gekregen wat betreft de verf. Door nieuwe sponsor Padmos & Padmos zijn nieuwe riemen beschikbaar gesteldt, waarmee de roeiers hopen hun eerder geleverde prestaties ruimschoots te zullen overtreffen.

Andere races die dit jaar op de roeikalender staan zijn oa de Boulevard Race te Vlissingen (9 april), Harlingen – Terschelling (2 mei), en de Veerse Meer Sloepen Race(september). Tevens kunnen wij u melden dat de voorbereidingen voor de 1e Mosselrace Bruinisse, gepland op 19 juli 2008, in een vergevorderd stadium verkeren.