Snoque Deux haalt Terschelling wederom

Snoque Deux haalt Terschelling wederom

22 mei 2009 om 14:44 uur

Tijdens de 35e editie van het Sloeproeievenement Harlingen – Terschelling heeft het Bruse Snoque Deux een 75e plaats behaald.

Nadat zij als 40ste sloep waren gestart, roeiden de Bruenaars, dit jaar gestuurd door een Terschellinger stuurman, gesteund door een fanatieke schare supporters in 4 uur en 9 min naar de overkant. Alle 132 deelnemende sloepen hebben de tocht dit jaar volbracht, ondanks de af en toe stevige westelijke wind. De snelste overtocht werd gemaakt door de Azorean High uit Katwijk, die de 35 km in 2 uur en 50 min aflegde. De Aquarel van de Maritieme Academie in Harlingen had daar 5 uur en 55 minuten voor nodig. Winnaars (na berekening van handicap) waren bij de dames het team van Tomtom in de Benwijvis uit West-Terschelling; bij de heren ging de Twirre van RV Makkum uit Makkum er met de eerste prijs vandoor.

In totaal namen er 13 Zeeuwse sloepen deel aan de race. Deze en andere sloepen worden ook weer verwacht als deelnemers aan de 2e Mosselrace Bruinisse, welke gepland staat op zaterdag 18 juli tijdens de Visserijdagen.