Snoque Deux levert uitstekende prestaties in hun eerste wedstrijd van 2013!

Snoque Deux levert uitstekende prestaties in hun eerste wedstrijd van 2013!

14 april 2013 om 23:21 uur

Na een aantal koude, barre wintermaanden waarin de teamleden vanSnoque Deux twee maal per week op de Oosterschelde trainden zijn zij 13 april de strijd aangegaan met de nationale teams. Waar koning Winter tijdens de Stortemelk regeerde is de eerste wedstrijd voor zowel de dames als heren rondom de Dom van Utrecht.

Beide teams zijn enorm gemotiveerd; de dames in hun nieuwe kuikensloep de 8 Beaufort, de heren in hun Guinevere met hun nieuwe ‘handicap’, waardoor harder moet worden geroeid ten opzichte van voorgaande jaren om een bepaald vermogen te behalen.

Aangekomen werden de sloepen te water gelaten in een lommerrijke omgeving bij Theehuis Rhijnauwen langs de Kromme Rijn.

16 minuten na het eerste startschot vertrekken de dames. Op de Kromme Rijn richting de binnenstad van Utrecht loopt een stroompje waardoor een pieksnelheid van ruim 10 km/u wordt bereikt. Ondertussen zijn ook de heren in de Guinevere aan de race begonnen.

Beide teams zijn voorzien van een ‘Dikkertje‘. Rik stuurt bij de dames, Martin snokt op BB-Boeg bij de mannen.

Na zo’n 6 km komen de teams ieder apart aan in de grachten rondom de Dom. Daar zwakt de stroom af, maar de motivatie stijgt enorm. Gadegeslagen door vele toeristen in onder andere rondvaartboten snokken beide teams zich naar hun voorgangers. Terwijl de afstand op de volgende sloepen fiks wordt vergroot.

In de oude binnenstad waar de grachten smaller worden en de bruggen langer gaan de roeiers tot op hun tandvlees. Onder de bruggen kan niet worden geroeid waardoor er vooraf flink vaart gemaakt moet worden onder door een brug te drijven.

Na zo’n 20 minuten door de grachten te hebben geroeid komt het team aan op de Vaartse Rijn. Deze is breed genoeg andere roeiboten te passeren waarvan ook door beide teams afzonderlijk gebruik wordt gemaakt!! Na nog een scherpe ronding over stuurboord wordt koers gezet naar de finish.

Na een roeitijd van 1:41:22 komen de dames in de 8 Beaufort over de finish. Wat later verschijnen de heren met een roeitijd van 1:35:12. De teams zijn enorm tevreden over hun prestatie. Een kleine rekensom bepaalt dat de heren over de bijna 15 kilometer lange tocht gemiddeld ruim 2.6m/s hebben geroeid!

Half vijf is de prijsuitreiking. Naast vermogen, dé maatstaf, worden in Utrecht ook prijzen uitgereikt voor snelste roeitijden voor zowel dames (7 teams) als heren(25 teams). De dames in hun nieuwe 8 Beaufort behalen hun (aller)eerste prijs op snelheid!!! Ondanks dat ze qua vermogen nét buiten het podium vallen zijn ze super trots! De heren behalen zowel bij geroeide tijd als vermogen (met 83.84Watt) een 5e plaats in een deelnemersveld van 32 sloepen en zijn daarmee uitermate tevreden!!