Snoque Deux zet hoog in.

Snoque Deux zet hoog in.

1 juni 2011 om 23:01 uur

Vrijdagmorgen 3 juni barst het spektakel in Harlingen weer in alle hevigheid los. Ieder jaar wordt vanuit deze plaats op de vrijdag na hemelvaart de Koninginnerace van Harlingen naar Terschelling geroeid.

Een spectaculaire race van plm. 35 km vanuit de Nieuwe Willemshaven van Harlingen, richting de Blauwe Slenk, via de Vliestroom en dwars door het Schuitegat naar de Brandaris van West-Terschelling. 130 sloepen, waarvan 2 van sloeproeivereniging Snoque Deux, zullen aan de start verschijnen. Het afgetrainde mannenteam, waarvan stuurman Jaap van der Spek, stuurboord roeiers Niels Habraken, Han Roth, William Lems en Niels Kieviet en bakboordroeiers Ben van Driel, Kees-Jan van Driel, Emile Wielaart en Daan Krepel deel uit maken, roeien in hun meer dan honderd jaar oude, vertrouwde Guinevere. Het tweede ‘gemengde’ team bestaat uit stuurman Jaco Kieviet, de dames Maria Habraken, Patricia Wielaart, Martine van den Ouden, Penny van den Ouden en Marian Ruitenbeek en de heren Wolfert Jumelet, Ben Schot, Maurice de Ronde, Rik van Klinken en Ben de Viking. Dit team roeit in de geleende sloep de Albatros van sloeproeivereniging Terschelling Recreatie.

Het mannenteam heeft zich ten doel gesteld om minimaal 10 plaatsen in rangorde te stijgen ten opzichte van vorig jaar. Stiekem wordt er gehoopt op een plaatsje in de top 30! Ook het tweede team uit Bruinisse wil zeker niet onder doen voor de prestaties van vorig jaar.

De verwachte weersomstandigheden zijn uitdagend te noemen. Er wordt gesproken over een noordwesterwind met een kracht van 5 Beaufort. De roeiers deinzen gelukkig niet terug bij een flinke wind en eventueel een bui regen. Op de Oosterschelde wordt menig maal getraind onder mindere weersomstandigheden, dus ook bij slecht weer pakken de roeiers de riemen op en zetten koers naar Terschelling. Beide teams zijn op en top gemotiveerd. De mannen van Snoque Deux hopen de hoog gespannen verwachtingen waar te maken en naar Bruinisse terug te keren met een behaald resultaat in de top 30 van sloeproeiend Nederland.