Twee Bruse sloepen aan de start bij Stortemelkrace op het Veerse Meer

Twee Bruse sloepen aan de start bij Stortemelkrace op het Veerse Meer

15 maart 2010 om 14:53 uur

BRUINISSE – Een sterke delegatie van twee sloepen uit Bruinisse verschijnt zaterdagmiddag aan de start bij de Stortemelkrace op het Veerse Meer. Op de werf in Bruinisse is vier maanden gewerkt aan het onderhoud van de mannensloep ‘Snoque Deux’ en de vrouwensloep ‘Parel van Bru’.

In de mannensloep zijn enkele houten spanten vervangen. Verder is op de boeg een nieuw houten stuk ingezet. Bij de vrouwensloep zijn de interieurplaten vernieuwd en werd een lek gedicht door aan de buitenkant nieuwe polyester op te brengen. Beide sloepen zijn opnieuw in de verf gezet en zijn nu klaar voor de start in Veere.

De Stortemelkrace is sinds drie jaar de aftrap van het Nederlandse sloeproeiseizoen. Ongeveer twintig teams uit het land verschijnen zaterdag aan de start. Het startschot wordt om 13.00 uur gelost door dijkgraaf Toine Poppelaars. Veeres burgemeester Rob van der Zwaag reikt de prijzen uit in clubhuis De Roergangershut aan de jachthaven Oostwatering. De organisatie is in handen van sloeproeiteam ‘De Zeeuwse Deernen’.