Utrechts Mosselfestival

Utrechts Mosselfestival

7 juli 2011 om 23:04 uur

Afgelopen zondag heeft sloeproeivereniging Snoque Deux uit Bruinisse mosselen gekookt tijdens een heus Mosselfestival in Utrecht.

De eigenaar van café Tilt uit Utrecht is op het idee voor een Utrechts mosselfestival gekomen tijdens de visserijdagen in Bruinisse die hij als deelnemer van de jaarlijkse Mosselrace heeft bezocht. Aan het Bruse roeiteam is gevraagd om te zorgen voor mosselen en deze ter plaatse te koken.
Met drie naastgelegen kroegen en Snoque Deux is het idee voor een Utrechts mosselfestival verder uitgewerkt.
Op initiatief van Snoque deux is op het laatste moment besloten een paar honderd Zeeuwse oesters mee te nemen en ter plaatse open te steken, ook dit bleek een groot succes.
De positieve reacties waren niet van de lucht en varieerde van “Zulke mosselen heb ik nog nooit op” “Hoe maken jullie die mosselen toch zo lekker?” tot “Zijn dit nu de Zeeuwse oesters?, fantastisch!”. Kortom iedereen was tevreden op deze zonovergoten dag.
Naast de mosselen stond er een leverancier van het bier “de Leckere” en een wijnhandelaar die wijn en rosé schonk die uitstekend past bij de mosselen. Dit alles werd compleet gemaakt met live muziek.

Naast het koken is speciaal aandacht besteed aan de promotie van de Zeeuwse mosselen. Het productschap vis heeft gezorgd voorspandoeken en het nodige materiaal om uit te delen, zoals kleine receptenboekjes, folders en pennen.

De organisatie sprak achteraf van een groot succes en over het begin van een grootse Utrechtse traditie!

Meer info: www.utrechtsmosselfestival.nl/