Vroege start sloeproeiseizoen 2011

Vroege start sloeproeiseizoen 2011

10 februari 2011 om 15:12 uur

Sloeproeiend Nederland maakt zich aanstaande zaterdag 12 februari al weer op voor de ouverture van een nieuw sloeproeiseizoen, zo ook voor de bruse club Snoque Deux.

Vanuit Veere wordt voor de 4e maal de Stortemelkrace georganiseerd, een sloeproeirace over 12 km op het Veerse Meer.
Organisatie is in bekwame handen van de Zeeuwse Deernen. De Start en Finish zjn ter hoogte van de Campveersche Toren in Veer, zeer goed te volgen voor publiek en supporters.

Sloeproeivereniging Snoque Deux, vorig jaar met twee teams deelnemend, vaardigt deze editie 1 team af; het mannenteam in hun Guinevere. Waar de Bruse heren vorig jaar nog met een tweede prijs aan de haal gingen, staat hen dit jaar een flinke uitdaging te wachten. Door onderhoud aan de sloep gedurende de winterperiode is in aanloop op de Stortemelkrace slechts 1 keer getraind. Zeker gezien het feit dat grote concurrent Seahorse uit Kortgene de hele winter door kon trainen, zal het zaterdag een zware dobber worden voor de Bruse snokkers om een prijs in de wacht te slepen.

De volgende race, waaraan ook de dames van Snoque Deux in hun Parel van Bru zullen deelnemen, is de Boulevardrace in Vlissingen. Deze voor het publiek prachtig te volgen race staat gepland op 9 april.